Πολιτική Ακύρωσης

Δεχόμαστε ακύρωση παραγγελίας μόνο σε περίπτωση που η παραγγελία δεν έχει αποσταλεί από το κατάστημά μας για παράδοση στην συνεργαζόμενη εταιρεία ταχυμεταφορών (ACS) στο χώρο σας. Στην περίπτωση που τα προϊόντα είναι ακόμα σε εμάς, μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας, ενημερώνοντας μας είτε τηλεφωνικά είτε με email ώστε να την ακυρώσουμε άμεσα επιστρέφοντας σας το ποσό που έχετε ήδη πληρώσει.

Πολιτική Υπαναχώρησης/Επιστροφής

1) Το δικαίωμα υπαναχώρησης αγοράς ισχύει για διάστημα 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα παραλαβής του προϊόντος από τον εκάστοτε πελάτη.

 

2) Το δικαίωμα υπαναχώρησης/επιστροφής αγοράς ισχύει μόνο εφόσον:

– Το επιστρεφόμενο προϊόν συνοδεύεται από το νόμιμο παραστατικό του (απόδειξη αγοράς ή τιμολόγιο)

– Το προϊόν δεν έχει ανοιχθεί / συναρμολογηθεί / χρησιμοποιηθεί.

– Το προϊόν επιστρέφεται άθικτο, εντός της αρχικής του συσκευασίας.

– Τόσο το προϊόν όσο και η συσκευασία αυτού επιστρέφονται στην εργοστασιακή του κατάσταση.

 

3) Μεταφορικά κόστη

– Σε περίπτωση υπαναχώρησης αγοράς, τα μεταφορικά κόστη επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον αγοραστή.

– Τα μεταφορικά κόστη δεν επιστρέφονται.

-Το κόστος μεταφοράς από το κατάστημα προς τον πελάτη αλλά και από τον πελάτη προς το κατάστημα, αφαιρούνται από το συνολικό ποσό επιστροφής.

Προϊόντα που δεν επιστρέφονται:

Για λόγους υγιεινής δεν επιστρέφονται και δεν αλλάζονται τα  προϊόντα ή αξεσουάρ ένδυσης όπως γυαλιά οράσεως και ηλίου, βραχιόλια, μενταγιόν, εσώρουχα πάσης φύσεως, κορσέδες, κάλτσες, καλσόν, βερμούδες καθώς και άλλα είδη προσωπικής φροντίδας & υγιεινής όπως ξυριστικές, κουρευτικές, αποτριχωτικές μηχανές, κρέμες, λοσιόν, καλλυντικά, αρώματα, συσκευές μασάζ, ζώνες αδυνατίσματος, ακουστικά βαρηκοΐας κλπ. εφόσον αποσφραγιστούν ή χρησιμοποιηθούν.

Τα εκπτωτικά προϊόντα, προϊόντα προσφοράς  καθώς και ειδικά εκπτωτικά προϊόντα ( Black Friday / Cyber Monday) δεν επιστρέφονται παρά μόνο αλλάζονται με προϊόντα ίσης η μεγαλύτερης αξίας την οποία διαφορά χρεώνεται ο καταναλωτής. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν γίνονται δεκτές επιστροφές προϊόντων τα οποία έχουν κατασκευαστεί ή παραγγελθεί ή εισαχθεί ειδικά για τον πελάτη. Δηλαδή δεν θα γίνεται δεκτή επιστροφή παραγγελίας (υπαναχώρηση) προϊόντων που έχουν κατασκευαστεί κατά παραγγελία, ή το προϊόν έχει γίνει ειδική παραγγελία από συνεργάτη για την διαθεσιμότητα του, είδη άνω των 7 τεμαχίων δεν μπορούν να επιστραφούν.  

Σε περίπτωση που ξεπερνά την αξία της αρχικής σας αγοράς, επιβαρύνεστε με το επιπλέον κόστος. Επιστροφές χρημάτων γίνονται δεκτές σε όλες τις περιπτώσεις, και το χρηματικό αντίτιμο για την αξία των προϊόντων και μόνο (δεν επιστρέφονται έξοδα αποστολής ή αντικαταβολής), επιστρέφεται εντός 5-7 εργάσιμων ημερών από την ημέρα παραλαβής του επιστρεφόμενου δέματος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το προϊόν να βρίσκεται στην αρχική του συσκευασία και στην ίδια άριστη κατάσταση, δηλαδή να μην έχει υποστεί φθορά ή ζημία, στην οποία το παρέλαβε ο καταναλωτής. Η αποδοχή ή μη της επιστροφής, θα γίνει αφού πρώτα προηγηθεί ποιοτικός έλεγχος από την εταιρεία μας και εκτιμηθεί η κατάσταση του επιστρεφόμενου προϊόντος.

Ελαττωματικά Προϊόντα

Σε περίπτωση παραλαβής προϊόντος με εργοστασιακό ελάττωμα, παρακαλούμε ενημερώστε μας μέσω mail εντός επτά (7) ημερών, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα νέα αποστολή αντικατάστασης, χωρίς καμία επιβάρυνση μεταφορικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Μετά την πάροδο επτά (7) εργάσιμων ημερών από την παραλαβή του, το προϊόν θεωρείται ότι είχε παραληφθεί σε άρτια/λειτουργική κατάσταση, και τυχόν πρόβλημα που θα δηλωθεί πέραν του διαστήματος αυτού δεν θα γίνεται δεκτό!

*Σε περίπτωση που προϊόν έχει επιστραφεί ως ελλαττωματικό/δυσλειτουργικό, και κατά τον έλεγχο αυτού αποδειχθεί λειτουργικό άνευ προβλήματος (π.χ. λόγω λάθος χειρισμού/σύνδεσης/συναρμολόγησης), το σύνολο των μεταφορικών (προς και από το κατάστημα) θα επιβαρύνει εξολοκλήρου τον πελάτη.